Contents
- 1 Diş fırçasında domuz kılı var mı?
- 2 Domuz kılı haram mı?
- 3 Diş fırçası neden yapılır?
- 4 Fırçalar ne kılından yapılır?
- 5 Boya Fırçası ne kılından yapılır?
- 6 Domuz kılı nerelerde kullanılır?
- 7 Domuz derisi giymek günah mı?
- 8 Domuz eti neden haram?
- 9 Diş fırçası hangi malzemelerden yapılmıştır?
- 10 Diş fırçası ne ile yapılır?
- 11 Diş macunu neden yapılır?
Diş fırçasında domuz kılı var mı?
Sanayi Bakanı Ali Coşkun, piyasadaki diş fırçalarında domuz kılı kullanıldığı şeklindeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıklarken, standartlara göre fırçada naylon kıl kullanılma zorunluluğu olduğunu ifade etti.
Domuz kılı haram mı?
Halbuki, domuz kılı dahil tüm hayvan orjinli doğal kıllar, gözenekli yapısı nedeniyle tam bir mikrop yuvasıdır. Ancak leş veya akıtılmış kan yahut domuz eti – ki bu gerçekten pistir yahut Allah’tan başkası adına kesilmiş bir hayvan olursa, bunlar haramdır.
Diş fırçası neden yapılır?
Diş fırçası 5.000 yaşında! Zamanla, diş fırçaları tabi ki gelişti ve kemik, tahta veya fildişi saplardan veya diğer hayvanların sert kıllarından yapılmıştır. Günümüzde hala kullanılan misvak da aslınad bir fiş fırçası olarak geçmektedir. Fakat bugün kullandığımız modern naylon kıllı diş fırçası 1938’de icat edilmiştir.
Fırçalar ne kılından yapılır?
Hüseyin Kâmi Büyüközer, “Gıda imalathanelerinde kullanılan kıl fırçaların hemen hemen neredeyse tamamı piyasada yağlı boya fırçası olarak da satılan fırçalar olup, bunların yapımında çoğunlukla doğal kıl olarak, domuz kılı kullanılmaktadır” dedi.
Boya Fırçası ne kılından yapılır?
GİMDES Başkanı Dr. Hüseyin Kâmi Büyüközer, “Gıda imalathanelerinde kullanılan kıl fırçaların hemen hemen neredeyse tamamı piyasada yağlı boya fırçası olarak da satılan fırçalar olup, bunların yapımında çoğunlukla doğal kıl olarak, domuz kılı kullanılmaktadır” dedi.
Domuz kılı nerelerde kullanılır?
Fırınlarda, restoranlarda, pide, pizza, lahmacun gibi hamur işlerinin yağlanmasında kullanılan fırçaların aynı kategoride olduğunu ve bunların domuz kılı fırçası olduğunu söyleyen Büyüközer, “Makarna üretiminde, un değirmenlerinde kullanılan sıyırma fırçalarında da maalesef çoğunlukla domuz kılı kullanılmaktadır.
Domuz derisi giymek günah mı?
Kurul, ‘Herhangi bir deri tabaklanınca temiz olur’ hadisine dayanarak domuz derisinden kıyafetin dinen sakıncalı olmadığına karar verdi. Din İşleri Yüksek Kurulu, ‘Ham deri tabaklanınca temiz olur’ hadisine dayanarak, domuz derisinden kıyafetlerin dinen sakıncalı olmadığına karar verdi.
Domuz eti neden haram?
İslamiyet’e göre domuz etinin haram olmasının nedenlerinden biri insan sağlığına zarar vermesidir. Bu durumla ilgili birçok hadis ve ayet yer aldığı için, Müslümanlar da bu hadis ve ayetlere göre hareket ettiğinden dolayı domuz etinin yenmesinin haram olduğu tarih boyunca bilinen bir gerçektir.
Diş fırçası hangi malzemelerden yapılmıştır?
Geliştirildiği zamandan beri diş fırçalarında genellikle sentetik fiber kullanılmaktadır, fakat bazen yapımında hayvan kıllarından da faydalanılmaktadır.
Diş fırçası ne ile yapılır?
Normal bir diş fırçasında kırk adet kıl demeti ve her demette ortalama 40-50 adet kıl bulunmaktadır. Geliştirildikleri zamandan beridir diş fırçalarında genellikle sentetik fiber kullanılmaktadır fakat bazen kullanımında hayvan kıllarından da faydalanılmaktadır.
Diş macunu neden yapılır?
Genel olarak ise diş macunları içinde şunlar vardır: Magnezyum karbonat, sudan arındırılmış silisyum, kalsiyum karbonat, sudan arındırılmış alüminyum oksit ve fosfat tuzları gibi nazik aşındırıcılar. Gliserol, sorbitol ve macunun hemen kurumasına engel olan diğer nemlendirici maddeler.